تنظیم دادخواست

تنظیم دادخواست

تنظیم دادخواست

در خصوص موضوع دادخواست اولین چیزی که باید دانست این است که اساساً دادخواست چیست؟ آیا دادخواست حقوقی و دادخواست قضایی تفاوتی با یکدیگر دارند؟ دادخواست به نوعی بیان خواسته ای است که خواهان از خوانده داشته و آن را از طریق دادگاه صالح مطالبه می نماید. دادخواست فرم و قالب مشخصی دارد که می بایست به درستی تکمیل شود. در غیر اینصورت امکان رد آن وجود خواهد داشت. دادخواست حقوقی و دادخواست قضایی نیز در همین معنا به کار می روند. در واقع پاسخ دادخواست به چه معناست، دادخواست حقوقی چیست و دادخواست قضایی چیست، یکی می باشد. البته در بین عموم به دادخواست عریضه نیز گفته می شود.

 

دادخواست بدوی

یک دادخواست حسب آن که در کدام مرحله از دادرسی تقدیم شود به انواع مختلفی تقسیم می شود. دادخواست بدوی، دادخواست طاری، دادخواست واخواهی، دادخواست تجدیدنظرخواهی. در این بین آنچه بیشتر سوال می شود این است که دادخواست بدوی چیست؟ باید گفت که دادخواست بدوی سرآغاز یک رسیدگی حقوقی می باشد. دادخواستی که در اولین مرحله یک رسیدگی تنظیم و تقدیم دادگاه صالح می شود.

تنظیم دادخواست

دادخواست در آیین دادرسی مدنی

طبق ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه ها در صورتی می توانند به یک موضوع رسیدگی کنند که خواهان مطابق با قانون دعوای خود را مطرح کرده باشد. ماده 48 این قانون نیز به صراحت بیان می کند شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست است. قانون شرایط شکلی خاصی را برای تکمیل یک دادخواست در نظر گرفته است که در ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده است. در صورت عدم رعایت این موارد قرار رد دادخواست صادر خواهد شد.

 

فرق دادخواست و لایحه

سوال بعدی که باید به آن پاسخ داد این است که فرق دادخواست و درخواست و فرق دادخواست و لایحه چیست؟ باید گفت که لایحه هر نوع نوشته ای است که طرفین دعوا آن را تنظیم کرده و تحویل مقام قضایی می دهند. محتوای یک لایحه می تواند درخواست از قاضی پرونده باشد. از طرفی در دعاوی حقوقی، خواهان برای اعلام خواسته خود، الزاما باید دادخواست خود را به دادگاه صالح، تقدیم کند و شروع رسیدگی با تقدیم دادخواست آغاز می شود. در حقیقت هر دادخواست یک درخواست محسوب می شود اما هر درخواستی دادخواست نمی باشد. جهت تنظیم لایحه میتوانید به بخش مربوط مراجعه کنید .

 

فرق دادخواست با شکواییه

سوال دیگری که مطرح می شود این است که فرق دادخواست با شکواییه چیست؟ باید دانست که هر دو شروع کننده یک رسیدگی قضایی بوده و در واقع اولین قدم محسوب می شوند. آغاز رسیدگی در دادسرا و دادگاه با تنظیم شکواییه یا دادخواست می باشد. شکواییه مربوط به امور کیفری است. منظور از امور کیفری اموری است که موضوع آن ها تحقق یک جرم و تعیین و اجرای مجازات برای آن است. بنابراین شکواییه زمانی می تواند مطرح شود که رفتاری که بر اساس قانون جرم دانسته شده رخ داده باشد. اما در دعاوی حقوقی، خواهان برای اعلام خواسته خود، الزاما باید دادخواست خود را به دادگاه صالح، تقدیم کند و شروع رسیدگی با تقدیم دادخواست آغاز می شود.

دادخواست

فرق دادخواست با ابلاغیه

در خصوص فرق دادخواست با ابلاغیه باید بیان داشت که اساساً این دو ارتباطی با یکدیگر نداشته و متفاوت از یکدیگر هستند. دادخواست به نوعی بیان خواسته ای است که خواهان از خوانده داشته و آن را از طریق دادگاه صالح مطالبه می نماید. دادخواست فرم و قالب مشخصی دارد که می بایست به درستی تکمیل شود. در حالی که ابلاغیه یک برگه ای است که از سوی مرجع قضایی برای افراد ارسال می شود و ممکن است هر نوع محتوایی را داشته باشد. از ابلاغیه حضور جهت ادای توضیح گرفته تا دفاع از اتهام انتسابی.

 

فرق دادخواست و اظهارنامه

دادخواست همچنین با اظهارنامه نیز تفاوت دارد. فرق دادخواست و اظهارنامه در این است که اظهارنامه راه و مسیری قانونی و مسالمت‌آمیز برای مطالبه حقوق، قبل از طرح دعوی از طریق مراجع حقوقی است. فرد در این روش با ارسال یک اظهارنامه مراتب مطالبه حق خود را به سمع و نظر طرف مقابل می رساند و آن را به عنوان آخرین اخطار محسوب می نماید. در صورت عدم اجرای موضوع اظهارنامه از سوی مخاطب اظهارنامه، خواهان می‌تواند دعوای حقوقی خود را نزد مرجع صالح مطرح کند.

 

فرق دادخواست حقوقی و کیفری

راجع به فرق دادخواست حقوقی و کیفری ابتدا باید متذکر شد که ما اساساً در قانون دادخواست کیفری نداریم. دادخواست کیفری همان شکواییه یا شکایت نامه است که در بین عموم گاهاً از این اصطلاح استفاده می شود. حال در خصوص تفاوت دادخواست و شکواییه باید بیان کرد آغاز رسیدگی در دادسرا و دادگاه با ارائه ی شکواییه یا دادخواست می باشد. شکواییه مربوط به امور کیفری است. منظور از امور کیفری اموری است که موضوع آن ها تحقق یک جرم و تعیین و اجرای مجازات برای آن است. بنابراین شکواییه زمانی می تواند مطرح شود که رفتاری که بر اساس قانون جرم دانسته شده رخ داده باشد. اما در دعاوی حقوقی، خواهان برای اعلام خواسته خود، الزاما باید دادخواست خود را به دادگاه صالح، تقدیم کند و شروع رسیدگی با تقدیم دادخواست آغاز می شود.

نگارش دادخواست

فرق دادخواست و کیفرخواست

در خصوص فرق دادخواست و کیفرخواست باید بیان داشت که این دو اساساً ارتباطی با یکدیگر نداشته و کاملاً متفاوت از یکدیگر می باشند. تفاوت آنها نیز به روشنی از تعریف هر کدام مشخص است. دادخواست به نوعی بیان خواسته ای است که خواهان از خوانده داشته و آن را از طریق دادگاه صالح مطالبه می نماید. در واقع دادخواست شروع کننده یک رسیدگی حقوقی است. اما کیفرخواست صرفاً در امور کیفری مصداق دارد. آن هم زمانی که مقام قضایی در دادسرا پس از انجام تحقیقات نسبت به یک متهم عقیده به مجرم بودن او داشته و از دادگاه کیفری مطالبه کیفر و مجازات برای او می نماید. این درخواست صدور حکم محکومیت و اعمال مجازات تحت قالب کیفرخواست از سوی دادستان مطرح می شود.

 

فرق دادخواست و دادنامه

فرق دادخواست و دادنامه در تعریف هر کدام قرار دارد. به صورت کلی این دو ارتباطی با هم ندارند و در معانی متفاوت از یکدیگر به کار می روند. دادخواست نوشته ای است تحت قالب فرم معین که فرد دعوای حقوقی خود را با آن مطرح می نماید. اما دادنامه رای مکتوب قاضی است که پس از انجام تحقیقات و بررسی های لازم تحت عنوان رای صادر می نماید. رای قاضی می تواند می تواند حکم یا قرار باشد.

 

اگر دادخواست ناقص باشد

موردی که بسیار زیاد در تنظیم دادخواست ها با آن روبرو هستیم موارد نقص آن است. سوال اینکه اگر دادخواست ناقص باشد چه میشود؟ مثلاً اگر دادخواست امضا نداشته باشد. باید گفت موارد نقص یک دادخواست در قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده است. در اینگونه مواقع مدیر دفتر شعبه پس از اخطار رفع نقص، نسبت به صدور قرار رد دادخواست اقدام می نماید. البته در خصوص موردی که دادخواست امضا نداشته باشد برخی بر این عقیده اند که در این صورت اساساً دادخواستی مطرح نشده تا امکان بررسی آن و رفع نقص یا رد آن وجود داشته باشد.

 

 

دادخواست ثبت شد یعنی چی

یکی از سوالاتی که برای افراد مطرح می شود این است که دادخواست ثبت شد یعنی چی ؟ باید بیان کرد زمانی که شما اقدام به تنظیم و ثبت یک دادخواست می کنید پیامکی مبنی بر ثبت دادخواست برای شما ارسال می شود. از این زمان تمام ابلاغیه های شما از طریق سامانه ثنا به اطلاع شما خواهد رسید. این موارد مستلزم ثبت نام در این سامانه می باشد.

قیمت تنظیم دادخواست

دادخواست علیه شما یعنی چه

دادخواست علیه شما یعنی چه؟ این شاید سوال شما هم باشد؛ زمانی که دادخواستی علیه شما تنظیم و به ثبت می رسد، چنانچه شما پیشتر در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید و کدملی تان در دسترس باشد، پیامکی مبنی بر ثبت دادخواست علیه شما با مشخصه ای از اطلاعات پرونده برای شما ارسال می شود و از آن موقع به بعد همگی ابلاغیه های خود را می توانید از سامانه ثنا مشاهده و پیگیری کنید.

 

دادخواست کیفری

یکی از اصطلاح هایی که ممکن است از افراد متخلف شده باشید دادخواست کیفری است. در این خصوص شاید برایتان سوال شده باشد که دادخواست کیفری چیست؟ باید دانست که ما اساساً دادخواست در دادگاه کیفری نداریم و این اصطلاح به صورت اشتباه بعضاً در امور کیفری به کار می رود. منظور از این عبارت همان شکواییه یا شکایت نامه است. حتی عبارات دادخواست شکواییه و دادخواست شکایت نیز اشتباه بوده و دارای تفاوت هستند. در حقیقت دادخواست سرآغاز یک رسیدگی حقوقی بوده در حالی که شکواییه شروع کننده یک رسیدگی کیفری برای محکومیت متهم و مجازات او خواهد بود. البته که دادخواست ضرر و زیان و مطالبه خسارت گاه در دادگاه کیفری نیز مطرح میشود لکن با توجه به تخصصی بودن موضوع ، بعید است منظور عامه مردم از این اصطلاحات این باشد . در صورت نیاز به تنظیم شکواییه میتوانید درخواست خود را برای ما ارسال کنید .

 

دادخواست عدم تمکین چقدر طول میکشد

هیچگاه نمی توان زمان دقیقی برای صدور حکم در خصوص موضوعی خاص را تعیین کرد. صدور یک حکم به موارد بسیاری مربوط می شود. مراحل تحقیق، بررسی مستندات و دلایل و مدارک در یک پرونده با پرونده دیگر متفاوت است. از طرفی حجم پرونده ها و شلوغی یک شعبه می تواند باعث تاخیر در صدور رای شود. بنابراین اینکه دادخواست عدم تمکین چقدر طول میکشد جواب مشخصی ندارد.

 

دادخواست عسر و حرج چیست

اینکه دادخواست عسر و حرج چیست سوال درستی نمی باشد. چراکه ما اساساً دادخواستی تحت این عنوان نداریم. عسر و حرج اوضاعی است که در آن زن در شرایط سخت و مشقت آمیز قرار گرفته به گونه ای که ادامه زندگی مشترک برای او غیرقابل تحمل باشد. ترک منزل از سوی همسر یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل می تواند از مواردی باشد که سبب بروز این اوضاع و شرایط برای زن باشد. در این موارد زن می تواند به استناد عسر و حرج به وجود آمده تقاضای طلاق خود را به دادگاه صالح تقدیم کند.

 

دادخواست خلع ید چیست

پاسخ این سوال که دادخواست خلع ید چیست در ماده 308 قانون مدنی آمده است. طبق این ماده زمانی که شخصی به صورت غیرقانونی و نامشروع ملک دیگری را تصرف کند، مالک می تواند خواستار رفع تصرف و اخراج متصرف از ملک خود شود. در اصلاح حقوقی خلع ید به معنای رفع تصرف از متصرف به استناد حکم دادگاه است. این خواسته و تقاضا بر اساس تنظیم و تقدیم دادخواست خلع ید صورت می گیرد.

دادخواست در سامانه ثنا

دادخواست در سامانه ثنا

همانطور که بیان شد با طرح یک دعوا، دادخواست در سامانه ثنا و دادخواست سامانه خدمات قضایی ثبت خواهد شد. یکی از سوالاتی که مطرح می شود آموزش دیدن دادخواست قضایی می باشد. باید دانست که قوه قضاییه اقدام به تاسیس و راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا برای رهگیری دادخواست و مشاهده ی دادخواست نموده است. افراد می توانند با ثبت نام در این سامانه نسبت به دریافت دادخواست و رویت دادخواست در سامانه ثنا اقدام کنند. روش مشاهده دادخواست در این سامانه و آموزش پیگیری دادخواست به طرق زیر امکان پذیر است.

 

دیدن دادخواست با رمز شخصی

برای دیدن دادخواست با رمز شخصی می بایست ابتدا به به سایت عدل ایران به نشانی adliran.ir مراجعه کنید، سپس بخش اطلاع رسانی با رمز پرونده را کلیک کرده و رمز شخصی خود را وارد نمایید. در نهایت نیز با ورود شماره پرونده و دیگر اطلاعات مربوط امکان مشاهده دادخواست با رمز شخصی برای شما میسر خواهد شد.

 

دیدن دادخواست با شماره پرونده

برای دیدن دادخواست با شماره پرونده می بایست ابتدا وارد سایت adliran.ir شده و از منوی سمت راست بخش اطلاع رسانی با شماره پرونده را کلیک نمایید. در صفحه جدید رمز شخصی و کد ملی خود را وارد کنید. رمز موقتی برای شما ارسال خواهد شد. با وارد نمودن آن و سپس وارد نمودن شماره پرونده، امکان مشاهده دادخواست با شماره پرونده برای شما در دسترس خواهد بود.

 

دادخواست با کد رهگیری

برای پیگیری دادخواست با کد رهگیری می بایست ابتدا وارد آدرس اینترنتی eadl.ir شده و کادر ورود به سامانه ارائه و پیگیری دادخواست و شکواییه را کلیک نمایید. تیک عبارت “شرایط بالا را مطالعه کردم و با آن موافقت می کنم” را زده و در صفحه جدید گزینه پیگیری را فعال کرده و با وارد نمودن کد رهگیری دادخواست خود امکان مشاهده دادخواست با کد رهگیری برای شما ایجاد خواهد شد.

 

نگارش دادخواست

دادخواست نویسی امری فنی و تخصصی بوده و از عهده همه افراد خارج است. از طرفی دادخواست نوشتن و تنظیم شکایت حقوقی به جهت اهمیتی که دارد می بایست به صورت جامع و مانع نگارش شود. به گونه ای که قاضی را متقاعد کند تا در همان ابتدای امر پرونده را مختومه نکرده و دستورات مقتضی را صادر نماید. در نگارش دادخواست حقوقی می بایست به نکات بسیاری توجه کرد. چراکه در صورت کمترین نقص در طرح یک دادخواست، ممکن است با صدور قرار رد دادخواست مواجه شوید.

سایت حقوقی عدلستان در کنار قرار دادن انواع مختلف دادخواست به صورت فایل های آماده، مبادرت به تنظیم دادخواست به صورت شخصی سازی و با توجه به موضوع پرونده و اوضاع و احوال شما می نماید.

 

آموزش دادخواست و لایحه نویسی

یکی از مواردی که بسیار از عدلستان درخواست می کنند آموزش دادخواست و لایحه نویسی است. اینکه نحوه نگارش دادخواست چیست و آموزش دادخواست نویسی چگونه است؟ در این رابطه سه نکته حائز اهمیت است.

اول در خصوص روش دادخواست نویسی و نحوه تنظیم دادخواست ؛ باید بیان کرد برای شروع یک فرایند حقوقی، شما می بایست اقدام به تنظیم نوشته ای با فرم و قالب مشخص تحت عنوان دادخواست یا عریضه نمایید. در دادخواست قسمتی مربوط به ذکر نام خودتان به عنوان خواهان، نام شخصی که طرف دعوای شما قرار دارد به عنوان خوانده، نام وکیل خود چنانچه اقدام به گرفتن وکیل نموده اید، عنوان خواسته و بهای آن مثلاً مطالبه وجه چک یکصد میلیون تومانی، دلایل اثبات ادعای خود برای مثال قرارداد یا مبایعه نامه یا شهادت شهود و در نهایت ذکر توضیحات تکمیلی در خصوص موضوع دادخواست می باشد.

دوم در خصوص محل تقدیم و تحویل دادخواست؛ برای این امر باید گفت پس از تنظیم دادخواست، آن را می توان به یکی از دفاتر خدمات قضایی تحویل داد و یا حتی تنظیم دادخواست اینترنتی را انجام داد. برای این کار می بایست به سایت adliran.ir وارد شده و دادخواست خود را ثبت کنید.

سوم در خصوص طریقه تنظیم دادخواست توسط افراد متخصص؛ به خوبی می دانیم که امور حقوقی مباحثی تخصصی بوده که از عهده همه افراد خارج است. از طرفی متوجه اهمیت تنظیم یک دادخواست دقیق با شرایط و ویژگی هایی که بتواند موجب اقناع وجدانی قاضی شده و صدور حکم به نفع فرد را به دنبال داشته باشد هستیم. بنابراین توصیه می شود برای تنظیم دادخواست خود به وکلای متخصص در حوزه خواسته خود مراجعه کنید. یکی از خدماتی که مجموعه بزرگ حقوقی عدلستان ارائه می دهد تنظیم دادخواست قضایی می باشد. دادخواستی که از سوی وکلای با دانش و تجربه با توجه به اصول نگارش دادخواست و آیین نگارش دادخواست حقوقی تنظیم شده و آغازگر رسیدن شما به حقوق تضییع شده تان باشد.

 

قیمت تنظیم دادخواست

یکی از دلایلی که موجب محبوبیت گروه حقوقی عدلستان شده است، علاوه بر کیفیت خدمات ارائه شده، قیمت این خدمات می باشد. علی القاعده قیمت خدمات حقوقی به صورت غیرحضوری به خودی خود بسیار پایین تر از دریافت خدمت به نحو حضوری از وکیل است. حال در بحبوحه سایت های مختلف حقوقی، مفتخریم بیان کنیم مجموعه عدلستان برای ارائه هر نوع خدمت خود مناسب ترین هزینه را دریافت می نماید. چراکه معتقدیم مهم ترین درآمد ما کسب رضایت شما عزیزان است. قیمت تنظیم دادخواست و هزینه نگارش دادخواست توسط وکلای متخصص عدلستان به فراخور نوع خواسته و سادگی یا پیچیدگی آن متغییر می باشد. لیکن به صورت پیش فرض قیمت نوشتن دادخواست مبلغی کمتر از 650 هزار تومان خواهد بود.